Celebrando Sarbatoarea De 21 Octombrie Onorand Mostenirea Sf Ignatie Teoforul

The latest and trending news from around the world.

Sarbatoare 21 Octombrie
Sarbatoare 21 Octombrie from

Celebrando Sarbatoarea de 21 Octombrie: Onorand Mostenirea: Sf. Ignatie Teoforul

In fiecare an, pe 21 octombrie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste memoria Sfantului Ignatie Teoforul, unul dintre primii episcopi ai Antiohiei si un martir al credintei crestine. Aceasta sarbatoare este o ocazie de a reflecta asupra vietii si mostenirii sale extraordinare.

Ignatie s-a nascut la Antiohia, in jurul anului 35 d.Hr., si a fost ucenic al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul. El a fost hirotonit episcop al Antiohiei in jurul anului 68 d.Hr. si a pastorit Biserica timp de peste patruzeci de ani.

Ignatie a fost cunoscut pentru invataturile sale puternice despre unitatea Bisericii si despre importanta credintei si a iubirii. El a scris sapte epistole catre diferite biserici in timp ce era transportat la Roma pentru a fi martirizat. Aceste epistole sunt o sursa valoroasa de invataturi teologice si spirituale.

Martiriul Sfantului Ignatie

In anul 107 d.Hr., Imparatul Traian a ordonat arestarea lui Ignatie si aducerea lui la Roma pentru a fi martirizat. Ignatie a fost supus unui proces simbolic in fata Senatului Roman, unde a refuzat sa renunte la credinta sa crestina.

Ignatie a fost condamnat la moarte prin aruncare in arenele leilor. El a fost transportat la Roma, unde a fost martirizat in amfiteatrul Colosseum. Potrivit traditiei, leii au refuzat initial sa-l devoreze, dar Ignatie i-a rugat sa faca acest lucru, astfel incat sa poata fi unit cu Hristos.

Mostenirea Sfantului Ignatie

Ignatie a fost un episcop curajos si un martir al credintei crestine. Scrierile sale au avut o influenta profunda asupra dezvoltarii teologiei si spiritualitatii crestine.

Ignatie este sarbatorit ca sfant in Biserica Ortodoxa si Catolica. El este patronul Antiohiei si al mai multor alte orase si biserici.

Reflectii asupra Sarbatorii Sfantului Ignatie

Sarbatoarea Sfantului Ignatie este o ocazie de a reflecta asupra vietii si mostenirii sale. Exemplul sau de credinta, curaj si iubire ne inspira sa fim martori credinciosi ai lui Hristos in propriile noastre vieti.

In aceasta zi de sarbatoare, sa cautam sa imitam virtutile Sfantului Ignatie si sa ne dedicam sa traim conform invataturilor sale de unitate, credinta si iubire.